Omplassering

Nani, 3 år gammel hannbund, søker nytt hjem


På grunn av eiers sykdom, samt utfordringer med vår Nani, ser vi nå ikke annen mulighet enn å omplassere han til et hjem hvor behovene hans ivaretas. NO30056/17 Kjosabygda's Nani blir 3 år i November og er en renraset buhund med stamtavle. Han er chipet og har fulgt alle vaksinasjoner, er også kastrert. Han er en typisk buhund med mye energi. Han er sta, sosial, glad, og elsker å være med der det skjer. Nani trives best i sentrum med masse oppmerksomhet. 

Det kan virke som at Nani har et ekstra gir på alle instinkt, fremstår stresset. Den største utfordringen til Nani er at han reagerer/gjeter det meste som beveger seg. Biler, syklister, joggere osv. Vi har trent masse på dette, men det er en lang vei og gå. Den som tar over Nani bør ha erfaring med denne type atferd, eller evt. bo landlig til. Nani er nok ingen byhund. Han har også problemer med å passere andre hunder. Han blir veldig oppjaget og har lyst til å hilse. Det er aldri et problem når han går løs. Går godt overens med alle hunder. Han reagerer voldsomt på katter, han er ikke vandt til katt. Han bjeffer generelt en del på nye lyder og andre dyr. 

Nani går godt overens med andre hunder og barn, er veldig tålmodig. Han har ingen problem med å kjøre bil og klarer fint å være hjemme aleine en hel arbeidsdag. Han varsler når det kommer noen eller han hører lyder. Han elsker å bruke nesa, og er flink til å snuse. Han er ofte løs på marker og er flink på innkalling. Nani er flink til å samarbeide så lenge man får kontakt, og kan nok bli god til mye. Han elsker å jobbe, men tåler også fint dager med mindre aktivitet. Han er glad i kos og ligger gjerne i fanget. Han er ikke sjenert og elsker alt og alle, han innbiller seg at alt besøk er til han. 

Nani er en brukshund og han er veldig sta. Han trenger en konsekvent oppdragelse, og ny eier bør ha erfaring med hund. Nani trenger å jobbe med både hode og kropp, og trenger et aktivt hjem med mye oppmerksomhet, da er han lykkelig. Ta kontakt for mer informasjon/spørsmål.

 

Ved interesse - ta kontakt med:

Anita Bjørnøy

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 452 99998 

     

    

 Lyra, 2,5 år gammel,  søker nytt hjem

 

Lyra, Vaalebjønn's Bs Viljeperla NO36465/17, må dessverre omplasseres pga eiers sykdom.
Hun er ganske usikker og underdanig, og pga dette bjeffer hun og reiser bust når hun ser fremmede hunder, men leker godt med dem når hun får dem på nært hold. Hun er også redd barn. Lyra er lite sosialisert, vi har prioritert turer i marka.

Hun er svært lærevillig, aktiv, elsker å bruke nesen sin og å jakte ting som beveger seg. Om det er småfugl, fluer eller en freesbee går for det samme. Hun bjeffer en del inne, spesielt på lyder og fugler og vi jobber for tiden intenst med å lære "stille". Lyra er svært glad i å bade, i vann eller gjørme,  plumper lykkelig uti, svømmer gjerne en tur, henter opp ting fra bunnen på grunna, eller bare legger seg i vannet for litt kjøling på varme dager.

Hun er grei å ha i bil. Hun har vært med på fjellet, teltturer og hytteturer. Hun følger gjerne elgspor om hun får sjansen, så hun har gått i sporline,  men hun er uhyre startrask om hun oppdager noe spennende.
Ellers finner hun alltid sitt eget spor tilbake når vi gå turer i ukjent terreng. Vi har sjelden hatt Lyra løs, da hun nok forstår "kom", men tror det bare gjelder om det ikke er noe annet interessant å snuse på. Hun er vant til å få ca 1,5-2 timers tur hver dag. Hun har vært luftet en del ved en golfbane og har selv lært seg å snuse opp golfballer på avveie. De kan kan ha ligget lenge nok til at hun må grave de opp og hun er svært stolt når hun finner dem og bytter dem mer enn gjerne i en godbit eller skryt. Hun har aldri møtt katter, men reiser bust, knurrer og er rimelig oppkavet bare hun kjenner lukten av dem eller ser dem.

På grunn av at Lyra er reservert og ikke slutter seg lett til fremmede ønsker vi fortrinnsvis å omplassere henne i Saltendistriktet da vi selv bor i Bodø, slik at nye eiere kan få møte henne flere ganger og få god kontakt før de eventuelt overtar henne.


Ved interesse - ta kontakt med: 

Renate Sundsfjord 

Epsost:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 470 32 686

eller

May-Britt Jørgensen

Tlf 959 08 458


     


 

   


Ekstra informasjon